top of page
  • Marco

Help mijn huis wordt te klein

Bijgewerkt op: 3 mei 2021

Door Corona werken we noodgedwongen meer thuis en verblijven we ook meer thuis. Daardoor komt er meer aandacht voor het interieur. Je raakt er nu misschien sneller op uitgekeken, of de muren komen op je af en opeens vind je je huis te klein worden.


Maar hoe kan je dit nu eenvoudig oplossen voordat je je hele huis gaat verbouwen.

Ik geef je een paar tips om je huis groter te laten lijken.


Het meubilair


Kijk eens kritisch naar je meubels, heb je die al lang? Stonden ze ook in je vorige huis en was dat huis misschien groter? Grote meubels staan vaak kolossaal. In een groot huis is dit nodig maar een kleinere woning komt beter tot zijn recht met kleinere meubels, dit schept ruimte.

Denk ook eens aan wat meer lucht, bijvoorbeeld een bank op pootjes. Hier kan je onderdoor kijken en dit schept dus optisch wat meer ruimte.


Een tv op een kastje kan leuk staan, maar hang je de tv aan de muur dan scheelt dit ook weer veel ruimte. Of een hangend tv kastje. Hier geldt het zelfde principe, de vloer loopt door onder het kastje en je woonkamer lijkt daardoor groter.


Veel mensen willen ook graag een heerlijke hoekbank. Maar bedenk wel, dit kan vaak maar op een manier in een huis staan. En is daarmee dus heel bepalend. Kies bijvoorbeeld voor een bank met 1 of 2 losse fauteuils of een losse poef. Dit geeft ook veel sfeer en gezelligheid, en bijkomend voordeel je kan af en toe de boel lekker omgooien.


Licht


Een licht huis zorgt voor een ruimtelijk gevoel en bovendien wordt je er ook nog vrolijk van!! Zorg voor luchtige gordijnen waar ook nog wat licht doorheen komt. Bij fel zonlicht filtert dit ook gelijk een beetje en het geeft een prachtig effect. Benadruk ook altijd de hoogte als je gordijnen gebruikt, van vloer tot plafond. Ook dit laat je huis groter lijken.


Kies voor deuren met glas erin. Op het moment zijn industriële deuren natuurlijk helemaal hip. In zwart staal zie je ze het meest, maar wist je dat ze ook steeds meer in wit staal verkocht worden? In een klein huis staat dit wel weer extra luchtig. En licht vanuit de hal kan dan ook meer licht geven in de kamer. En je kamer lijkt optisch groter doordat je een 'doorkijkje' creëert.


Vormen


Ook vormen zijn erg belangrijk. Veel mensen kiezen meubels uit dezelfde lijn. Buffetkast, eettafel, salontafel noem maar op. Maar dit zorgt er juist voor dat het interieur wat zwaarder oogt. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eettafel en 2 kleine salontafeltjes. En daarnaast voor verschillende materialen. Het maakt je interieur luchtiger en spannender.


Verlichting


Dan komen we nu bij de laatste belangrijke tip: verlichting. Een huis goed uitlichten is heel belangrijk. Het kan je kamer ook zeker groter laten lijken. Maar ook door de gekozen armaturen. Zware grote armaturen zijn in een kleine woning niet verstandig.

Maar over het nut van een goed verlichtingsplan, ga ik binnenkort een blog over schrijven

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page